PROGRAMI v MTC FONTANA

ČOFOTANJE DOJENČKOV IN MALČKOV Z POTAPLJANJEM

Program Čofotanje dojenčkov in malčkov izvajamo na Fontani. Vadbe potekajo ob TORKIH dopoldan in popoldan v zgornjem bazenu.

Plavanje dojenčkov je primerno za otroke od 4. meseca do 1. leta starosti.. Namen vadbe je dojenčke čimbolj prilagoditi na vodo. Dojenčki, ki obiskujejo vadbo v vodi, so kasneje veliko bolj prilagojeni, odprti in spontani v odnosu do vode. Vadba v prvih šestih mesecih zelo dobro vpliva tudi na telesno držo in motorične sposobnosti.

Vadba malčkov po je namenjena otrokom od 1 leta pa do 3 let starosti. Namen vadbe malčkov ni samostojno plavanje, temveč preko različnih iger čimbolj zabavna in sproščena prilagoditev na vodo ter priprava na kasnejše samostojno plavanje.

Vadba starejših malčkov je namenjena otrokom od 4. do 6. leta starosti. Posebnost vadbe je v tem, da se izvaja brez staršev. V vadbo so vključeni skoki na noge v vodo, drsenje v različnih položajih, učenje plavanja prsno. Cilj vadbe je, da otrok postane samostojen plavalec.

Pri vadbi uporabljamo obroče in druge pripomočke.

 


Termini 2019:

- 8.1. do 19.3 2019

- 26.3. do 4.6. 2019

- 8.10 do 10.12. 2019


Za podrobne info o pričetkih tečajev smo vam na voljo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Dojenčki:

Vadba za dojenčke od 4 meseca do 1 leta:

- od 9.30 do 10.15

- od 10.15 do 11.00

 

Malčki:

• ob 17.00 od enega leta do 3 let

. ob 18.00 od 3 let dalje brez staršev

Cena 10 urnega tečaja je 90 EUR.

 

ZAČETNI TEČAJ PLAVANJA

Cilj programa je osvojiti osnovno tehniko prsno, izdihovanje v vodo, skok na noge in predvsem sproščeno gibanje v vodi. Otroke neplavalce in pol plavalce bomo kar najbolje pripravili na  norčije v vodi, jih spoznali z nekaterimi zakonitostmi vode in osnovno tehniko plavanja (žabico). Plavanje po naših učnih metodah temelji na igri in dobrem počutju v in ob vodi.
Primerno za otroke od 3. leta dalje.

Cena;
40 € na mesec

Termini: vsak petek ob 17.00 uri

Pričetek: oktober (vpisujemo skozi celo šolsko leto)

 

NADALJEVALNI TEČAJ PLAVANJA

Plavalna šola je namenjena otrokom plavalcem. V plavalni šoli nadgradijo svoje znanje in se učijo vse štiri plavalne tehnike, ter skok na glavo. V skupine so razdeljeni glede na znanje plavanja, ki ga pokažejo na testiranju. Vadba traja 60 minut.

Cena;
40,00 € na mesec

Termin: vsak četrtek ob 17.00 uri

Pričetek: oktober ( vpisujemo skozi celo šolsko leto)

 

INDIVIDUALNO UČENJE PLAVANJA

Individualna vadba poteka po dogovoru med vaditeljem in vadečim. Prednosti individualnega učenja so: hitrejše učenje, boljše povratne informacije, prilagodljiv urnik učenja. Primerna je tako za neplavalce kot za tiste, ki bi radi izpopolnili svojo tehniko plavanja.

Cena;
20,00 € ( v ceno je všteta vstopnina na bazen )

 

HALLIWICK PROGRAM

PLAVANJE ZA INVALIDE IN OTROKE S POSEBNIMI POTREBAMI 

po metodi HALLIWICK

Ure plavanja za otroke invalide in otroke s posebnimi potrebami so namenjene prilagajanju na vodo, razgibavanju, redni vadbi v vodi in učenju osnov plavanja. Neplavalce in gibalno bolj ovirane otroke najprej uvajamo v osnove lebdenja v vodi po Halliwick metodi, temu sledi  učenje ene ali več plavalnih tehnik, prilagojeno potrebam in gibalni specifiki posameznika.

Cilj: otroci se naučijo potopiti glavo, gledati in izdihovati pod vodo, narediti "čolniček." Nato sledi učenje plavanja prsno, hrbtno in kravl. Učenje poteka preko igre, tudi način učenja plavanja je specifičen in individualen.

Otroke vključujemo tudi v redne plavalne programe.

Termini: po dogovoru


 

Plavanje za odrasle

Za učenje plavanja in piljenje že osvojenih plavalnih veščin ni nikoli prepozno, zato smo v PK Ruše pripravili 10 urne plavalne tečaje za odrasle.

V prijetni plavalni družbi lahko zaplavate, se zabavate in hkrati z nasveti učitelja plavanja izpopolnite svoje plavalno znanje v tehniki prsnega plavanja z izdihovanjem v vodo, tehniko hrbtnega plavanja, kravla, obratov ter skokov v vodo....

Termini: oktober, januar, marec, maj

Individulano plavanje za odrasle: izberete lahko individualno obliko plavanja, kar omogoča hitrejši napredek in boljše počutje vadečega. Termini po dogovoru.

 

 

ROJSTNI DAN NA BAZENU - FONTANA

!!! Hoja v napihljivi žogi

 Paket organiziranega praznovanja vsebuje:


- 2 uri in pol zabave in animacij, ob stalni prisotnosti plavalnih učiteljev
- vse za pogostitev (krožniki, kozarci, servjetke,...)
- hrana in negazirana pijača

- na izbiro 3. različni meniji;  1. meni: hot dog     2. meni: brusketa      3. meni: ½ pizze

Cena;
120,00 €  ( cena velja za do 8 otrok, za vsakega nadaljnjega otroka je doplačilo 10,00 €  )

 ZBIRAMO PRIJAVE (termini po dogovoru)

PRIJAVE IN INFORMACIJE:


041/604-469; 041/644-932;

Recepcija MTC Fontana: 02/234-41-00

e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Trgovina Aquatik

Programi v MTC Fontana